סובלים משפשפת ולא יודעים כיצד להתמודד איתה? מהם הגורמים להופעתה? כיצד ניתן למנוע והאם קיים טיפול בשפשפת שבאמת עובד? לפניכם המדריך המלא לתופעה שחובה לקרוא, להפנים ולבצע!
מהי שפשפת?
שפשפת היא למעשה דלקת הגורמת לגירוי בעור והיא מופיעה בדרך כלל באזורים בהם יש קפלי עור ותנאים של לחות, עקב זיעה בעיקר, וחיכוך קבוע, אך חשוב להבין ניתן בהחלט לרפא אותה זו לא גזרת גורל.
טיפול בשפשפת עם תכשירים מבית זהבה שדה ישים סוף לגירויים ולצריבות ויעלים את השפשפת בתוך זמן קצר.
לרכישת תכשיר טיפול בשפשפת מבית זהבה שדה>>
-
TRIGOLEX FORTE 50ml – 250ml₪297.00 – ₪769.00
באיזה אזורים בגוף השפשפת מופיעה?
שפשפת מופיעה בעיקר באזורים הבאים: במפשעה, בקפלי בטן, מתחת לשדיים ובבתי השחי, ולמרות ששפשפת מזוהה יותר מכל עם חיילים, היא יכולה להתרחש בכל תקופה בחיים ובכל גיל, גם בקרב תינוקות, ולא רק בעת השירות בצה”ל.
הגורמים להופעת שפשפת
כאמור, השפשפת מופיעה באזורים שבהם יש קפלי עור והיא בעצם דלקת הנגרמת על ידי חיידקים או על ידי פטריות. דלקת זו מופיעה במקומות בגוף שאין בהם די אוורור, אזורים שנוטים להיות לחים וחמים.
שפשפת יכולה להופיע עקב היגיינה לקויה, בשל שעות עבודה ארוכות עם בגדים צמודים, עקב פעילות גופנית מאומצת וארוכה, בקרב אנשים שסובלים מהזעת-יתר, בגלל שהייה במשך זמן רב במקומות חמים, במקרים של בעיות עודף משקל, כאשר יש סכרת וגם כאשר יש בעיות במערכת החיסונית.
סימפטומים של שפשפת
יש כמה סימנים שיכולים ללמד על הופעת שפשפת וכאשר מזהים אותם כדאי להקדים טיפול לשפשפת מוקדם ככל שניתן.
להלן 5 סימפטומים נפוצים:
סימפטום 1 | גירוי הגורם לגירוד בעור |
סימפטום 2 | תחושת צריבה |
סימפטום 3 | עור סדוק |
סימפטום 4 | ריח רע העולה מהאזור המגורה |
סימפטום 5 | לעיתים דימום |
כמו כן, לעיתים יכולים להופיע בנוסף גם סימפטומים כגון: בחילות, הקאות, חום וצמרמורות.
איך מטפלים בשפשפת?
באשר לשאלה איך מטפלים בשפשפת התשובה היא שעל פי רוב, לאחר זיהוי השפשפת ניגשים לרופא והוא רושם תרופות מבוססות סטרואידים. לעיתים ישלב הרופא גם תכשירים ומשחות נטיביוטיות או אנטי בקטריאליות. כל התרופות האלו דורשות מרשם רופא ועלולות להיות להן תופעות לוואי לא נעימות. לכן לפני שעונים על השאלה איך מטפלים בשפשפת צריכים בעצם לגעת בנושא החשוב של מניעת שפשפת.
מניעת שפשפת
במקרה הטוב, שפשפת יכולה להיות מצב חד פעמי וחולף. במקרה הרע, היא יכולה להטריד מאוד ולחזור שוב ושוב במידה ולא מבצעים שום פעולות מניעה.
אפשר ומומלץ לנקוט בצעדים מונעי שפשפת כגון הצעדים הבאים:
- רצוי ללבוש בגדים רפויים ולא בגדים צמודים והדוקים
- מומלץ לשמור על אוורור באזורי גוף מועדים
- חשוב לשמור על הניקיון של אזורים שבה עלולה להתפרץ השפשפת
- יש להקפיד שהגוף יהיה יבש עד כמה שניתן
- כדאי להימנע מפעילות גופנית בתנאי חום ולבצע אותה באזורים מוצלים וקרירים
- לאחר פעילות גופנית חשוב לאוורר את הגוף
- כדאי לעשות פעילות גופנית קצובה וקצרה לא פעילות ממושכת
- מומלץ לנשים ללבוש חזייה שמונעת חיכוך ומרימה את החזה
- אצל תינוקות – חשוב לזכור להחליף חיתולים בתדירות גבוהה
טיפול בשפשפת בתכשירים מבית זהבה שדה
טיפול בשפשפת בתכשיר טריגולקס של זהבה שדה יכול למנוע לרפא שפשפות. למניעה, יש למרוח את הטריגולקס באזורים המועדים לפני פעילות מאומצת וארוכה. ואם השפשפת כבר הופיעה יש למרוח את תכשיר הטריגולקס על האזור הנגוע ולאחר כ-5 דקות תעלם תחושת הצריבה, הגירוד והשפשפת תעלם.
אין צורך להשלים עם זה, יש טיפול בשפשפת שהוא גם יעיל, גם מהיר וגם מונע. ככל שמקדימים טיפול בשפשפת עם תכשיר הטריגולקס מבית זהבה שדה, כך ניתן ליהנות מתוצאות מהירות יותר.